cuyus's FotoPage

By: cu yus

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]
Saturday, 13-May-2006 17:47 Email | Share | | Bookmark
Ep!sod menjelajah Mulu....

#1:layan jgn tak layan.. tgh nunggu boatman ler ni.. mcm2 gaya
#2:leh naik beca wei kat resort nih
#3:kalau tak beca.. sila pandu yg ni.
View all 28 photos...
Royal Mulu Resort ---> Gua Angin & Clear Water

Hanya ada empat gua yg buka kepada public.... Gua angin(Wind Cave) , Gua Air Jernih (Clear Water Cave), Gua Lang (Lang Cave) n Gua Rusa(Dear Cave).

Lam Gua Angin ingat dua je (aasyik tinggal kat belakang je. . apa yg pak guide bagi tau tak dgr sgt...)
Young Lady (gambar #13 yg kiter try amik bayangan dier tak menjadi lak.. nak edit tak reti.. ) dan King Chamber

Kompius lak tengok gambar gambar ni.... gambar gua mana






sowie dah penat... nanti aa uplod yg lain lagi... dah ler slow nak update


Saturday, 13-May-2006 03:38 Email | Share | | Bookmark
Ep!sod 2 : Perjalanan ke Mulu

pis pis amoi.. cian kaki terseliuh dah ok ke..
rehat sebentar
oit jatuh kang..
View all 11 photos...
episod 2 : ~~Kuala Terikan --> Camp 5~~~
Titik Mula : Kuala Terikan
Titik Henti : Camp 5
Detik Mula : 1230
Detik Sampai : 1710

Gambar-gambar semua curi dari geng-geng yang lain.. so jangan tanya model model kat lam pic nih....

~~Dari camp 5 --> Taman Negara Mulu~~~
(Gambar tak de.. semua dah keletihan n ujan lak tu)

Berjalan kaki dalam 8.5km dalam hutan.. meredah sungai.. arus sungai mak oi derasnya tak berpegang kuat pada tali boleh hanyut lelebih lagi dlm keletihan dan akhir sekali sebelum sampai tempat penginapan... menaiki perahu.... adui malam malam menaiki perahu sungai yang cetek ... tetiba member lam perahu menjerit coz ikan melompat masuk rezeki rezeki sebelum bertolak boatman bagi taklimat ckit tentang keselamatan lelebih lagi waktu malam
Keadaan air yg terlalu cetek.. terpaksa kuar dr perahu tolak perahu... dan paling mengejutkan tetiba perahu luar kawalan terlanggar batu karangan... nasib tiada apa2 yang berlaku..... Dalam perjalanan semua nyer diam seribu bahasa ... mcm2 perasaan ada.. tapi yang paling jelas semuanya kesejukan...... ujan ma...
Selamat sampai kat tempat penginapan... lam 9++ mlm.. alhamdulillah...


Friday, 12-May-2006 01:40 Email | Share | | Bookmark
:: Ep!sod 1 : Perjalanan ke Mulu...

#1
#2
#3
View all 15 photos...
Perjalanan Dilalui...
~~~ episod 1- Limbang ---> Kuala Terikan ~~~
Titik mula: Bandar Limbang
Titik henti : Kuala Terikan
Detik mula : 0545
Detik sampai : 1215 (kira2 time nih ler...)
Kejadian peristiwa : 29 April ( citer dah basi hehehe sowie aa baru rajin nak uplod)

Pagi-pagi dah tunggu budak-budak yg lain kat bus stop (punya ler gelabah pagi tu takut yg lain dah tunggu).. sampai kat bus stop tak de gak janji kul 545.. haiya.. lam kul 0630 pg baru sampai (tak pe janji saya menepati masa.... )
Perjalanan menaiki van pergi ke Medamit tak sampai satu jam... lam kul 7 lebih sampai kat Medamit ~~ satu daerah kecil lam bahagian Limbang.... Dari Medamit menaiki perahu ngam-ngam utk sorg 1 tempat (tak leh duduk berdua-duaan duk bersorang-sorangan )


SOWIE GAMBAR YANG DIAMIK BYK YG ROSAK .. MAKLUM SAJA LAH.. BUDAK BARU BELAJAR...TAK RETI NAK AMIK PIC LAM PERAHU YG BERGERAK DAN LENGGOK SANA LENGGOK SINI...
#1 n #2 :: rasa nak main kabus pagi lak....
#3 :: sempat lak main air sungai
#4 :: tak tau naper byk sgt kayu cam ditemui lam perjalanan.. ermmm gara2 pembalakan kot
#5 :: sedia utk menolak perahu kalu air kat jeram depan tu cetek.. byk kali gak tolong boatman tolak perahu.... coz cetek.. tak pat nak amik gambar tym tolak perahu... takut terlanggar batu (boatman panggil batu karangan) bahaya.. takut perahu terbalik..
#6 :: pokok apa ni ek??? bulih tukar kaler... ni kaler oren gitu... kalu tak kaler biasa je cam pokok biasa...
#7 :: adih blur tul gambar ni.. p sonok tengok dorg piknik... siap bakar ikan lak tu.. aiyoo laju lak boatman time ni bawa perahu....
#8 :: sampai kat Bentawai .. perlu singgah kat sini.. perlu melapor supaya dorg dpt track kita kat mana.... kat sini rama-rama cantik-cantik woo... tak sempat nak amik gambar.. betul betul singgah sekejap je.. coz kejar masa...
#9 n #10:: Boatman terpaksa melawan arus jeram level jeram tak sama.. tinggi ckit n cetek lak tu.. terpaksa turun dan meniti kat batang kayu n batu yang licin.. cian tengok dorg nih... tak tau nak ikut jalan mana... paksa jadi perintis lu test laluan licin ke tak .... sambil2 amik gambar dorg...
#11 :: ready kat jeram yang cetek lagi..tak sempat amik pic jeram yg lain.. wat to do.. tempat jeram lain kena hati.hati .. dah ler basah air deras sgt..n tgh berusaha tolong boatman
#12 n # 13 dah nampak gunung Mulu ....

Melalui sungai kecil baru lah sampai kat Kuala Terikan ... ( jumpa anak sungai utk pegi satu gua lagi yg blum fofular... Gua Buddha (betul tak ejaan ni tak tau ler) )
#14 :: kul 12 tghhri sampai Kuala Terikan .... ( gambar ihsan dr member lain .. thanx gin camner leh tak prasan ada papan tanda ni ada haiya..... ) Sampai kat Kuala Terikan lewat dr yg dijangkakan kerana perahu sebuah mengalami masalah sedikit.. perahu yg kami naiki kadang2 terpaksa berhenti utk menunggu....
#15 :: Jum jalan kaki ke camp 5 & pinnacles - 11.5 km kata je lam 3.5 - 4 hours... tu jalan kaki omputeh lah... jalan kita tak tau ler.. jum kita try...

~~~ Jalan kaki terpaksa cepat... kerana takut sampai kat Mulu lewat malam... perlu menaiki perahu lagi utk sampai ke Mulu.. Hati-hati woo banyak pacat



Friday, 5-May-2006 11:57 Email | Share | | Bookmark
ku yg tewas....... uwaaaaaaaaaaa

 
 
 
uwaaaaaaaaaaaaaa................... aku jadi giant je lah tengok korang nyer ACTION FIGURE SERIES.... minggu ni betul-betul bz.... ampun pak.... ampun bu.... tak pat wat apa2 jadi giant lah.....


sila2 jenguk ACTION FIGURE SERIES yang lain :
::alynn http://alynnsis.fotopages.com/
::ayu http://ayusafura.fotopages.com/
::ax http://axcad74.fotopages.com/
::beskal http://buttermind.fotopages.com/
::fendi http://jemster.fotopages.com/
::hanis http://hanisrai.fotopages.com/
::ijad http://ijad.fotopages.com/
::jza http://jzawoo.fotopages.com/
::komeng http://raksasa.fotopages.com/
::odows http://odowsun.fotopages.com/

dah tengok semua jum pegi mengundi kat cni ::: http://snappoll.com/poll/95269.php


Wednesday, 3-May-2006 15:19 Email | Share | | Bookmark
~~~Action Figure Series~~~~





Tarikh : 5 Mei 2006
Masa : 2000
Peserta : Termaktub kat poster


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net